Does it ring a bell?

Bellen via uw internetverbinding is voordelig en betrouwbaar

Bellen tegen fors lagere prijzen en altijd bereikbaar zijn. Dat is de droom van iedere ondernemer. De mogelijkheden zijn vrijwel grenzeloos. De techniek ontwikkelt zich nog steeds verder en wij ontwikkelen mee. Dat is de kracht van telefonie door Data-Power B.V.

De centrale: een netwerk voor uw computer en telefoon

Minder telefoonkosten en betere bereikbaarheid. Dat kan met IP-telefonie of Voice-over IP-technologie (VoIP). Het systeem biedt aantrekkelijke voordelen voor grote multinationals, maar inmiddels ook voor kleine ondernemers.

Digitaal bellen
IP staat voor Internet Protocol, de manier waarop gegevens via internet worden verstuurd. Bij een computernetwerk, een intranet of VPN (Virtual Private Network) kunt u gebruikmaken van een Internet Protocal. Op deze manier kunnen computergegevens en telefoongesprekken van een-en-hetzelfde netwerk gebruikmaken. Er is geen apart telefoonnet nodig (niet leuk voor telecommers, maar wel voor de ondernemingen die er gebruik van maken). 

Weet ‘wie’ u aan de lijn heeft
IP-telefonie biedt interessante mogelijkheden. Heeft u bijvoorbeeld vaak telefonisch klantencontact? Dan is het mogelijk om uw telefoon te koppelen aan een klantendatabase. Tijdens het telefonisch contact verschijnen dan automatisch alle gegevens over die bewuste klant op het beeldscherm, zodat u onmiddellijk alle relevante gegevens bij de hand heeft. Dat spaart tijd en het komt vriendelijk over.

Nog meer voordeel
U bent bereikbaar onder een vast telefoonnummer en kan de beller automatisch naar de juiste persoon doorschakelen. Ongeacht of die aan zijn bureau zit of onderweg is. U bepaalt zelf waar, wanneer en voor wie u bereikbaar bent, simpelweg door een koppeling te maken met bijvoorbeeld de agenda en de contactpersonenlijst van een e-mailprogramma als Microsoft Outlook. Gesprek gemist? Met IP-telefonie weet u altijd wie er gebeld heeft. Zonder dat u daarvoor een dure telefooncentrale hoeft aan te schaffen. 

Voorbij de landsgrenzen
Wie een goede internetverbinding (ISDN of ADSL) heeft, kan net zo makkelijk via een andere locatie ‘naar buiten’ bellen. Dit is erg handig als u via uw vestiging in New York een gesprek heeft met uw klanten daar.

Verhuizen met uw telefoon
Gaat u of uw werknemer verhuizen? Net als met een computer is het bij IP-telefonie een kwestie van afkoppelen, oppakken en op de nieuwe locatie aansluiten. Er zijn geen extra beheer- of programmeeractiviteiten nodig. 

Wat heeft u nodig?
Voor IP-telefonie heeft u allereerst een bedrijfsnetwerk nodig. Een internetverbinding met minimaal 1Mbit/seconde. U kunt het beste het internet afsluiten bij een aanbieder van zakelijk internet. Dit in verband met de garantie, snelheid en stabiliteit. Uiteraard heeft u ook (vaste) telefoontoestellen nodig. Eventueel ook een microfoon en koptelefoon. Een router en de benodigde software. Heeft u een klein bedrijf? Dan kunt u ook kiezen voor een QoS-router, waarbij u de bestaande analoge telefoontoestellen kunt blijven gebruiken. Stapt u over op VoIP? Dan kunt u het huidige telefoonnummer blijven behouden via nummerportabiliteit.

Liever huren?
Bij sommige aanbieders van telecommunicatie en internet is het mogelijk om het IP-telefonie-per-werkplek af te nemen. U heeft dan ook geen omkijken naar de installatie en het beheer.

IP-toestellen

IP-toestellen zijn er in diverse soorten. U kunt kiezen voor een IP-toestel, soft Phone of een systeemtoestel. Met deze telefoons kunt u bijvoorbeeld handsfree bellen, navigeren naar uw contacten en automatisch terugbellen. 

Deze telefoons zijn ontworpen voor intensieve bureautelefoongebruikers die in een team werken of alleen. Data Power kan ze leveren van diverse merken en types. Een soft Phone kan zowel op een PC worden geïnstalleerd als draaien op een smart Phone als een App.

DECT-toestellen

Een DECT-toestel is eenvoudig in gebruik, voordelig en heeft een betrouwbare spraakcommunicatie. Met aandacht voor mobiliteit kunt u bij sommige modellen tot wel 20 uur bellen, en heeft u wel een bereik van 300 meter buiten het kantoorpand.

Mocht er behoefte zijn voor een groter bereik binnen het bedrijf dan is dit vrij simpel op te lossen door middel van de Dect stations uit te breiden. Het toestel heeft een handige draagclip en een helder display met backlight.

Vergadertoestellen

We kunnen maar op één plek tegelijk zijn. Daarom is het handig als u voor de werknemers die niet bij een vergadering aanwezig kunnen zijn, u meeluisterapparatuur heeft. U kunt hiermee met meerdere personen tegelijk een conference call bij wonen.

Zo kunnen ze tijdens de conference call meepraten of na afloop het gesprek terug luisteren. De vergader telefoon filtert achtergrondgeluiden, zoals een airco of een beamer, hierdoor heeft u optimaal geluidskwaliteit. Vergader telefoons zijn verkrijgbaar in diverse oplossingen, analoog, IP, SIP of via een Dect oplossing.

Headsets

Handsfree uw werk doen tot op 120 meter afstand van uw werkplek. Dat kan met een draadloze headset. Een verre vriend is net zo goed te verstaan als een goede buur dankzij de uitstekende breedband audiokwaliteit. Uw handen vrij houden om verder te kunnen gaan met andere werkzaamheden

of om uw toetsenbord te kunnen bedienen. Het gesprek aannemen op afstand door het plaatsen van een hoornlifter of een EHS geeft nog meer gebruikers gemak bij een headset. Data Power levert headsets in diverse soorten.

Meer weten over onze kracht in telecommunicatie?